REZZtech s.r.o. - Váš partner pre MAGNETY RSS


EPM MAGNETY – TECHNIKA ŠTVORCOVÝCH PÓLOV

elektro-permanentné magnety REZZtech

Na elektro-permanentnom magnete sú štvorcové póly usporiadané podľa N (severných) a S (južných) spôsobom šachovnice. Tento spôsob sa osvedčil ako veľmi účinný pri magnetizácií. Každý N (severný) pól je obklopený viacerými S (južnými) pólmi a naopak. Tieto póly spolu tvoria povrch magnetu - železný základ (5). Neodymové permanentné magnety (4) sú umiestnené po bokoch každého pólu. Pod každým pólom (pod železným základom) sú AlNiCo magnety (3) obklopené cievkami (2). Každý pól je nezávislý a prepojený s ďalšími pólmi pomocou nemagnetických zón. Všetky póly sú zapúzdrené vo feromagnetickom bloku (1), bez dutín a sú tak stabilné, ako keby tvorili monolit.
Vďaka takémuto usporiadaniu môžeme kontrolovať a ovládať EPM magnet so štvorcovými pólmi prostredníctvom pulzného prúdu a tak regulovať upínaciu silu:

  • Aktivovaním magnetu sa AlNiCo magnety dostanú do jednej línie s neodymovými magnetmi, tieto zosilnia a magnetujú – magnetická doska upína!
  • Deaktivovaním magnetu sa naopak AlNiCo magnety polohujú priečne na neodymové magnety, tieto zoslabujú – upínanie je vypnuté!

Vďaka ovládaniu pulzným prúdom, upínacia sila medzi magnetickou doskou a pracovným kusom vznikne behom pár sekúnd! Ďalší kontinuálny prívod energie už nie je potrebný! Aj po odpojení kontrolnej jednotky je pracovný kus upnutý permanentne, rovnomerne, bezpečne a na stálo. Optimálna magnetická sila je dosiahnutá vtedy, keď kontaktná plocha medzi magnetom a kusom je čo najväčšia.  
EPM magnety horšie reagujú na vzduchové medzery ale oproti EM magnetom sú bezpečnejšie, odolnejšie, majú dlhšiu životnosť, a sú jednoducho ovládateľné. Keďže sú veľmi komplexné a flexibilné, ich cena je o niečo vyššia.

TECHNIKU ŠTVORCOVÝCH PÓLOV využívajú tieto produkty Z NAŠEJ PONUKY:

  • MAGNASLOT bez T drážok: jednostranný, mechanicky umiestnený na pracovný stôl.
  • MAGNASLOT s T drážkami: jednostranný, mechanicky umiestnený na pracovný stôl.
  • DOUBLEMAG: malý flexibilný magnetický upínač, obojstranný - dokáže sa upnúť aj na pracovný stôl, magnetický impulz magnetuje aj pracovný stôl aj pracovný kus.
  • TRIPLEMAG: malý flexibilný magnetický upínač, obojstranný (doublemag s pridanými magnetmi pre umiestňovanie ktoré sa ovládajú nezávisle od doublemagu).

https://rezztech.sk/catalog/elektro-permanentn%C3%A9-magnety